Direktlänk till inlägg 17 april 2008

Flemingsberg- from brain to business.

Av Huddinge Homies - 17 april 2008 23:10

Vi har under kursens gång blivit mycket väl informerade om alla fördelar som finns med att jobba inom röntgen. (ungefär 15-20 minuter av varje röntgenföreläsning inleds med det.) Senaste lockbetet var att radiologer (iallafall neuroradiologer) tjänar väldigt bra. Bra att veta, eftersom alla andra läkare tjänar så dåligt... fråga Susanne, hon var väldigt upprörd när hon sett en siffra på en genomsnittlig läkares månadslön och tyckte att det var hysteriskt mycket pengar. Men sen kom vi fram till att man kommer kunna köpa obegränsade mängder hämt-mat och man kommer ha råd att bjuda alla på öl när man har fest och så var den upprördheten ur världen. 

Vi vill också passa på att varna alla från att medföra metall-föremål in i ett rum där det pågår en magnetkameraundersökning. Till exempel kan man inte ta med en stol av metall att sitta på!

Stolen sugs mot kameran, tillsammans med den som sitter på stolen.

Magnetkameran måste stängas av.

Det kostar 50000 kr.

Samtal till Holland.

Tankbil från Holland med kvävgas måste komma.


Ett annat stort plus med att hänga nere på röntgen är att man på vägen dit måste passera HS kanske allra bästa konstverk, den skrevande narren. Vi ska ta kort så ni får se. 


Sen så är jag fruktansvärt avundsjuk på alla rast-aktiviteter som verkar försigå på de andra sjukhusen, iallafall DS. Vad gör vi i Huddinge på våra raster? Vi sitter mest i de blåa skinnstolarna och tittar på målningen av en glad kvinna som styr en båt. Vi läser. Det finns obegränsade mängder skvallertidningar i kandisrummet. Vill ni veta om Brangelina ska skilja sig eller vem som "oouups" visat bröstvårtan i en taxi kan ni fråga oss. En gång gick Johanna och Angela ut för att få lite sol och frisk luft. Det tog en stund att gå ner för alla lömska trappor, hitta en dörr ut till gården där det fanns en planka att sitta på, å sen var rasten slut. Vi tar tacksamt emot rastaktivitets-tips av typen pumpomim (Tack DS).


Oscar har idag varit frånvarande, trots obligatoriska moment. Han rapporterade via sms direkt från skansen att han sett järven, det får väl anses vara en giltig orsak.


Sen vill vi lobba lite för ordet "spirre". Det är en typ av lungundersökning, ja ni vet sån där spirometri. 
ANNONS
 
Ingen bild

jag gilar serier på tankbilar

18 april 2008 16:30

Vad hände med den fina serien du ritade?? Jag vill se den!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Huddinge Homies - 16 maj 2008 17:18

Eftersom ingen ska kunna anklaga oss för att sprida lögner och osanningar genom vårt oskyldiga bloggande måste jag säga emot föregående bloggare och berätta att EKG-förhöret faktiskt är ett riktigt förhör, dvs. ett sånt som man kan bli underkänd på. ...

Av Huddinge Homies - 15 maj 2008 18:09

När vi nu fått veta att man inte kan bli underkänd på måndagens klin fys förhör är jag rädd att en del av alla homies tappade lite av pluggmotivation. Eftersom piskan är borta presenterar jag istället en liten morot för alla er som funderar på social...

Av Huddinge Homies - 14 maj 2008 23:41

EKG-dyslexin har mildrats något under dagen. Mina bästa vänner är deltavågorna. En sådan innebär nämligen att man måste avbryta tolkningen och kan gå och fika istället. Jag kommer bara att ta emot patienter med deltavågor på min klinik. ...

Av Huddinge Homies - 14 maj 2008 23:08

Vi i Huddinge är inte bara brorsan och kompis med varandra, vi är jävligt bra på brännboll också! För dem som inte redan hört det är det dags för det stora brännbollsslaget på tisdag eftermiddag. Alla sjukhus möter alla och förhoppningsvis går Huddin...

Av Huddinge Homies - 14 maj 2008 17:40

Vi har en sådan fantastisk gemenskap ute på Huddinge. Det blir nämligen så när man hänger i förorten. Alla går nuförtiden under namn som "kompis" och "brorsan", och relationerna fördjupas var gång pendeln lämnar innerstan för att ta oss ut mot det ok...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Huddinge Homies med Blogkeen
Följ Huddinge Homies med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se